Leerverf

FLEXI-COAT watergedragen verfsysteem

Voor leer, vinyl en plastics. Flexi-Coat is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om zelf uw interieur weer in nieuwstaat te brengen. Flexi-Coat is een watergedragen, blijvend elastische coating die niet schilfert of aflaat. Verder is Flexi-Coat sneldrogend.

Voorbereiding:

Maak het te bewerken oppervlak vetvrij met ledercleaner. Flexi-Coat is op twee manieren aan te brengen:

  1. met de hand met een schuim-verfrollertje en/of schuimkwast, waardoor u de verf streeploos en gelijkmatig aanbrengt. Het interieur hoeft hierbij niet te worden uitgebouwd. Breng Flexi-Coat aan op het te verven oppervlak en dan uitstrijken. Hiervoor zit op de flacon een spuitmondje.

  2. met de spuit (Nozzle 1.8)

De Flexi-Coat is gebruiksklaar. Verdun de Flexi-Coat niet. Vermijd te dikke lagen, breng dan een tweede of eventueel een derde laag aan. Wacht 5 tot 10 minuten tussen elke laag. Voor een optimale afwerking kunnen 1 of 2 lagen Flexi-Coat clears (blanke lak) worden aangebracht, in mat, satijnglans of hoogglans.

Toepassingen:

Lederen interieur, zijpanelen, dashboard, armsteunen, zonneklep, dakbekleding (hemeltje) eigenlijk alles in de auto indien niet van stof of velours.

Instructies:

– Het verven van het leer of vinyl:

– Het schoonmaken met ledercleaner:

Bepalen van de juiste kleur:

  1. u geeft  ons het merk, type, bouwjaar en de kleur van de bekleding  (bij benadering) van de auto op, waarna wij eventueel uit historische gegevens de juiste kleur kunnen vaststellen.

  2. wij zenden u een kleurenstaal toe, zodat uzelf de kleur kunt vergelijken en vaststellen.

  3. u zendt ons een stukje leer, of ander gekleurd onderdeel,  zodat wij voor u de kleur vast stellen.

  4. Indien u een beurs bezoekt kunt u een stukje leer of onderdeel meenemen, om dan de kleur te bepalen.

Prijzen van Flexi-Coat:

Mengkleur: 100 ml 19,50 / 200 ml 35,00 / 400 ml 65,00

Zwart of wit: 100 ml 17,50 / 200 ml 29,50 / 400 ml  55,00

Bij kopen van verf: cleaner en kwastjes voor 5,50

(Cleaner is noodzakelijk voor een goede hechting van de verf)

Indicatie benodigde hoeveelheid Flexi-Coat:

Om een indicatie te geven hoeveel Flexi-Coat u nodig bent, het volgende voorbeeld. Aan 200 ml. heeft u ruim voldoende om een achterbank en beide voorstoelen (de rug- en zitgedeelten) te verven. Bij herkleuren hebt u doorgaans aan 500 ml ruim voldoende. De onderstaande foto’s tonen het originele en geverfde interieur.