Leerverf

FLEXI-COAT watergedragen verfsysteem

Voor leer, vinyl, skai en zachte plastics. Flexi-Coat is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om zelf uw interieur weer in nieuwstaat te brengen. Flexi-Coat is een watergedragen, blijvend elastische coating die niet schilfert of aflaat. Verder is Flexi-Coat sneldrogend.

Voorbereiding:

Maak het te bewerken oppervlak vetvrij met met de ledercleaner. Flexi-Coat is op twee manieren aan te brengen:

  1. Handmatig, met een viltrollertje en / of schuim- cq nylonkwast, waarmee u de verf streeploos en gelijkmatig kunt aanbrengen. Het interieur hoeft hierbij niet te worden uitgebouwd. Breng Flexi-Coat aan op het te behandelen oppervlak en strijk het dan uit. Hiervoor zit op de flacon een spuitmondje.

  2. Met airbrush spuit (maximaal 15% verdunnen met water of gedestilleerd water).  Met compressor spuit (Nozzle 1.8).

  3. De Flexi-Coat is gebruiksklaar. Verdun de Flexi-Coat niet. Vermijd te dikke lagen, breng eventueel een tweede of  een derde laagje aan. Wacht zo’n 10 tot 15 minuten tussen elke laag. Voor een optimale afwerking kunnen 1 of 2 laagjes Flexi-Coat clears (blanke lak) worden aangebracht, in mat, satijnglans of hoogglans.

Toepassingen:

Lederen autointerieur, zijpanelen, dashboard, armsteunen, zonneklep en dakbekleding (hemeltje). Alles in de auto zolang het niet van stof of velours is.

Stoelen, banken, fauteuils enz. van leer, vinyl of skai.

Instructies:

– Het verven van het leer, vinyl of skai:

– Het schoonmaken met ledercleaner:

Bepalen van de juiste kleur:

  1. u geeft ons het merk, type, bouwjaar en de kleur van de bekleding (bij benadering) van de auto op. Hierdoor kunnen wij eventueel op basis van historische gegevens de juiste kleur bepalen.

  2. wij zenden u een kleurenstaal toe, zodat uzelf de kleur kunt vergelijken en bepalen.

  3. u zendt ons een stukje leer, of ander gekleurd onderdeel, zodat wij voor u de kleur kunnen vast stellen.

  4. Indien u een beurs bezoekt, kunt u een stukje leer of ander gekleurd onderdeel meenemen, a.d.h.w. wij de juiste kleur kunnen bepalen en mengen.

Prijzen van Flexi-Coat:

Mengkleur: 100 ml € 25,00 / 200 ml € 42,50 / 400 ml € 75,00

Zwart, wit: 100 ml € 17,50 / 200 ml € 29,50 / 400 ml € 55,00

Bij kopen van verf: cleaner en kwastjes voor € 7,50 (cleaner is noodzakelijk voor een goede hechting van de verf).

Craxfill/leerplamuur: 25 ml € 15,00 / 50 ml € 27,50

Indicatie hoeveelheid Flexi-Coat:

Om een ​​indicatie te geven hoeveel Flexi-Coat u nodig hebt, het volgende voorbeeld: aan 200 ml. heeft u ruim voldoende om een ​​achterbank en beide voorstoelen (de rug- en zitgedeelten) te verven. Bij herkleuren heeft u normaal aan 500 ml ruim voldoende. De onderstaande foto’s tonen een origineel en geverfd interieur.